Nyheter

Nordlys over Bryggen i Bergen

Gateselger

Hadde skikkelig flaks når jeg gikk ned til bryggen for å ta bilder på kvelden den 14. oktober 2013 … begynte å ta bilder i 23-tiden … etter et par minutter begynte himmelen å lyse opp med Aurora som danset … magisk!
Snakk om å være på rett sted til rett tid … sjelden man ser nordlys så langt sør – i Bergen nesten ute skyer og regn – og helt vindstille.

Ble over 2 timer med fotografering den natten – Over 1500+ bilder … hva gjør man med så mange bilder? … jo man lager en Timelapse: tar bilder i intervaller på for eksempel 3 sekunder og setter bildene sammen til en video etterpå.

Her kan du se resultatet:

Deler av bildet er brukt som omslag på Bergen kommune sin årsmelding for 2013

… og som postkort og magnet fra Normanns Kunstforlag

Var på et møte i Oslo forrige uke – og gikk ut til bilen for å vise frem bildet av Nordlys over Bryggen i Bergen trykket på en flott polyesterduk. Da kom den en mann bort til oss som sa at DET bildet ville han kjøpe … Gav meg sitt visittkort … og jeg ringte han opp etter å ha avsluttet møtet … vi ble enige om pris og størrelse … og jeg fikk mitt første «gatesalg».

Litt teknisk

Bildet er satt sammen av 2 bilder med Photoshop – Fargejusteringer, skarphet og kontrast er gjort i Lightroom og Photoshop.

Nikon D800E med 35mm 1.4 Sigma Art Lens – ISO 400 – f/2.8 – 0.6 sec – med god støtte fra kasse på bryggekanten.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: